Міндовкілля розповіло про допомогу польських лісівників українським колегам

08 Травня 2022, 10:32
Міндовкілля розповіло про допомогу польських лісівників українським колегам 489
Міндовкілля розповіло про допомогу польських лісівників українським колегам

Лісівники з Польщі передали українським колегам 12 позашляховиків для військових.

Про це інформує Урядовий портал.

Авто підвищеної прохідності «джип» для потреб Збройних Сил України передали в Польщі у Надлісництві Томашів.

У зустрічі взяли участь генеральний директор державних лісів Польщі Варшава Йозеф Кубіца, радник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергій Власенко. 

Були присутні головаДержавного агенства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, начальник Львівського обласного управління та мисливського господарства Анатолій Дейнека та працівники управління.

Це не перша допомога від польських лісівників українським колегами. З початку війни на українсько-польському кордоні вже відбувалися подібні зустрічі, на яких передали:

  • 35 тепловізорів для розвідувальних груп Збройних Сил України;
  • 1300 «рюкзаків допомоги» для потреб лісової охорони, які входять до тероборони та мобілізовані до Збройних Сил України.

Польща була та залишається надійним партнером України. Вона підтримує нашу країну в боротьбі з російською агресією з перших днів війни:

  • оперативно організувала гуманітарну допомогу для біженців. Стала прихистком для мільйонів українців, які змушені були покинути свої домівки;
  • продовжує надавати Україні військову підтримку та допомагає підвищити її оборонну спроможність.

 Польща є надійним союзником у вирішенні питань довкілля України у воєнний час.

 Під час зустрічі Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та Міністерка клімату і навколишнього середовища Польщі Анна Мóсква домовилися про низку напрямків співпраці. Зокрема щодо документування злочинів росії проти українського довкілля та притягнення російської федерації до відповідальності.

«Дякуємо польському керівництву та народу за солідарність у боротьбі проти російської агресії, допомогу українцям, військовим і захисникам довкілля!», – йдеться у повідомленні.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024