На Рівненщині вилучили понад пів тисячі «кубів» деревини

04 Травня 2022, 10:03
Понищений ліс на Рівненщині 632
Понищений ліс на Рівненщині

З початку року на Рівненщині зареєстрували 77 кримінальних проваджень за фактами незаконних порубок або незаконного перевезення, зберігання чи збуту лісу (ст. 246 КК України), в ході досудового розслідування яких вилучили 509 метрів кубічних деревини та 494 колодки.

Про це йдеться на сторінці Рівненської обласної прокуратури.

Водночас, за процесуального керівництва органів прокуратури Рівненської області за цей період завершили досудове розслідування та скерували до суду 14 обвинувальних актів проти 19 осіб, один з них щодо чотирьох осіб, які вчинили гропові кримінальні правопорушення.

Під час досудового розслідування цих злочинів вилучили 237 метрів кубічних незаконно отриманої деревини, два трактори, два гужові підводи та один вантажний автомобіль-лісовоз з краном-маніпулятором.

Читайте також: Спочатку нерестової заборони на Рівненщині виявили 36 порушників правил рибальства

Наразі, зі скерованих з початку року до суду, вже розглянуто обвинувальні акти відносно п'яти осіб. З них чотирьом призначили покарання у вигляді штрафу на майже 77 тисяч гривень та ще одну особу засудили до позбавлення волі.
Загалом на розгляді в судах наразі перебуває 19 кримінальних проваджень про злочини у лісовій галузі.
Також, протягом цього року органи прокуратури області подали сім позовних заяв про стягнення 450 тисяч гривень збитків, завданих кримінальними правопорушеннями, два з них, на 24 тисячі гривень вже задовольнили.

Дотримання законності у лісовій сфері лишається пріоритетом у роботі органів прокуратури Рівненщини.

Читайте також: Жителя Вараського району судитимуть за придбання та зберігання бурштину

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024