Спочатку нерестової заборони на Рівненщині виявили 36 порушників правил рибальства

30 Квітня 2022, 13:25
Спочатку нерестової заборони на Рівненщині виявили 36 порушників правил рибальства 876
Спочатку нерестової заборони на Рівненщині виявили 36 порушників правил рибальства

Щороку в нерестовий період Державна екологічна інспекція Поліського  округу з  рибоохоронним патрулем, працівниками поліції та громадськими інспекторами з охорони довкілля посилює роботу по проведенню  заходів нагляду водних живих біоресурсів.

Про це йдеться на сайті Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Так, з початку операції «Нерест» до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 36 осіб,  шість протоколів з яких передали до суду для притягнення винних осіб до відповідальності згідно чинного законодавства. Зокрема, розраховано шкоду рибним ресурсам в сумі 2 тисячі 193 гривні, а також вилучили 1450 метрів заборонених знарядь лову.

Приклади нещодавніх правопорушень:

   - під час здійснення чергового  заходу контролю  на стариці річки Горинь поблизу села Деражне Рівненського району виявили заборонене знаряддя лову;

- на річці Замчисько поблизу села Корчів'я  Рівненської області  виявлено безгосподарне майно, а саме п'ять сіток, загальною довжиною 250 метрів;

- також на водоймі  поблизу села Мочулки Рівненського району виявили громадянина, що здійснював вилов водних біоресурсів з перевищенням дозволеної норми лову. На особу складено адмінматеріали за ч.3 ст.85 КУпАП.

Рівненщина
Рівненщина

«Навіть незначні порушення в наш час прирівнюються до мародерства тому ними не можна нехтувати, адже як кажуть:  «з малої іскри – велике полум'я буває», яке  потрібно  вчасно загасить. Продовжуємо працювати та захищати довкілля!», – пишуть на сайті.

На Рівненщині виявили порушників правил рибальства
На Рівненщині виявили порушників правил рибальства

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024