У Вараській громаді інспектували те, що лишилось від Селянського лісу

23 Квітня 2022, 10:37
Селянський ліс 806
Селянський ліс

На території Вараської громади працювала комісія з обстеження лісових насаджень, створена Радою оборони області.

Подія відбулася 21 квітня. Екологи, правоохоронці, лісівники, представники місцевої та виконавчої влади інспектували кооператив «Селянський ліс», до якого входить десять тисяч гектарів лісових насаджень, –  повідомляє кореспондент Район.Вараш.

Про те, що на території Вараського району варварськи знищується ліс говорилося й писалося вже чимало. Вказівки зупинити незаконні рубки лісу неодноразово давало й керівництво області. Проте ні кримінальні провадження, ні суди проблемі не зарадили. Ліс невпинно продовжує перетворюватись на пустку.

Читайте також: У селі Вараського району ліцеїсти долучились до всеукраїнської екологічної акції

«Коли варварські знищуються лісові насадження, власників і відповідальних немає – ніхто із кооперативу «Селянський ліс» нічого не бачив, не чув і нічого не знає. А коли стоїть питання  передачі лісу в державне підприємство, горе-господарники тут як тут. Ще б пак, це ж 10 тисяч гектарів лісу... колись було», – не стримує емоцій голова Вараської РВА Людмила Мариніна.

Це перша така робоча інспекція, але не остання, запевняють в РВА та додають, що роблять усе можливе, аби ліс перейшов якомога швидше у державну власність, а конкретно – під охорону ДП «Рафалівський лісгосп».

Читайте також: На Сарненщині судитимуть лісничого і трьох його спільників, які продавали ліс

«Обстежимо кожен куточок Селянського лісу, позначимо кожне згублене деревце, визначимо суми збитків і почнемо чистити наше суспільство від таких господарників, від таких варварів, від злочинців», – запевняє Людмила Мариніна.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024