На Сарненщині судитимуть лісничого і трьох його спільників, які продавали ліс

21 Квітня 2022, 09:01
Незаконна порубка лісу 733
Незаконна порубка лісу

Судитимуть чотирьох жителів Сарненського району, яких підозрюють у незаконній порубці, перевезенні, зберіганні та збуті лісу.

Серед підозрюваних є людина, яка, можливо, зловживала службовим становищем. Про це інформують в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що лісничий ДП «Остківське лісове господарство» – працівник Державної лісової охорони, замість того, аби забезпечувати охорону лісу та контроль за його вирубкою – налагодив злочинну схему, до якої залучив ще трьох своїх знайомих.

Зокрема, лісничий, як організатор, підшуковував місця під порубки в лісовому масиві, організовував незаконні рубки дерев та транспорт для перевезення зрубаної деревини на територію пилорами. Крім того, саме він здійснював реалізацію готової лісопродукції, розподіляв прибуток та вживав заходи для приховування злочинної діяльності групи.

Читайте також: Вараські ліцеїсти саджали вишні заради перемоги

Двоє інших учасників безпосередньо займались незаконними рубками дерев та їх перевезенням до лісопилорами. Ще один виконавець – працівник вказаної пилорами, який приймав деревину, здійснював її обробку та реалізовував готову лісопродукцію.

В ході досудового розслідування в учасників угруповання виявили та вилучили понад 50 метрів кубічних деревини без відповідних документів – 20 кубометрів «кругляка» і понад 30 метрів кубічних обрізної дошки на загальну суму майже 200 тисяч гривень. Цієї кількості продукції вистачило б для будівництва двох будинків.

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024