Самарівська громада: рибпатрульні викрили грубі порушення рибальства

20 Квітня 2022, 13:40
Риболовні сітки 684
Риболовні сітки

Волинський рибоохоронний патруль продовжує активну рибоохоронну роботу на водоймах Волині. 

Так, у період з 11 по 18 квітня рибаптрульні викрили 13 порушень Правил рибальства. Серед них чотири грубих порушення за частиною 4 статті 85 КУпАП та сім –  за частиною 3 статті 85 КУпАП. Також складено два акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, інформує Район.Ратне пресслужба волинського рибоохоронного патруля

«За даний період на порушників накладено 391 гривень штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Нараховано шкоди за порушення природоохоронного законодавства на суму 17 272 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні  інспектори вилучили 20 заборонених знарядь лову та 11 кг водних біоресурсів», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 11 квітня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з інспекторами відділу прикордонної служби «Самари» здійснили рибоохоронний рейд на водойми Самарівської територіальної громади Ковельського району.

Читайте також: Війна війною, а місто має квітнути: як комунальники озеленюють Володимир

Так, на озері Оріхівське, поблизу села Мале Оріхове Самарівської територіальної громади (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське») викрито грубе порушення Правил рибальства. Громадянин ловив рибу сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та прикордонників порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На порушника склали протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи готуються до передачі  в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову – вилучили.

Пізніше, на тому ж озері, зафіксовано безгосподарське майно. З водойми вилучено 12 сіток, загальною довжиною 508 метрів. У сітках знаходилося 10 кг риби, яку безоплатно передано на потреби прикордонної служби.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024