Війна війною, а місто має квітнути: як комунальники озеленюють Володимир

19 Квітня 2022, 12:05
Як володимирські комунальники озеленюють місто 1091
Як володимирські комунальники озеленюють місто

На центральних вулицях Володимира розпочалася весняна посадка клумб та висадка дерев.

Як розповіла Район. Володимир директорка КП «Троянда» Ольга Ломанська, цьогоріч уже висадили понад 5 тисяч кущів квітів та більше десятка дерев.

Як повідомила директорка, з часу введення воєнного стану на підприємстві нічого не змінилося. Попри все комунальники продовжують працювати, – озеленюють місто, висаджують квіти та дерева, доглядають за вже посадженою рослинністю. І це при тій невеликій кількості робітників, які працюють на підприємстві. До того ж в «Троянді» з початку війни ще на одні робочі руки стало менше – до війська мобілізували одного з працівників, який нині боронить рідну Україну від окупантів.

Читайте також: У Нововолинську прибрали і зарибнили кар'єр

Як пояснила нам Ольга Ломанська, є весняна посадка квітів, літня й осіння. Наразі триває весняна посадка квітів. Вже висадили понад 5 тисяч кущів квітів, ще приблизно стільки само планують висадити. Загалом працівники підприємства доглядають за 1168 м² квітників.

Ми садили квіти в центрі міста. Підійшла жіночка, думаю з переселенців, і з подивом запитує: «Ви садите квіти? Невже все буде добре?» Кажемо, звісно, все буде добре. Я вважаю, що все це – квіти, дерева, чистота і порядок на вулицях міста дають людям надію в те, що життя продовжується, – розповідає директорка КП«Полігон».

Щороку у місті навесні також здійснюється підсадка дерев. Цей рік, каже директорка підприємства, не стане виключенням. Деякі дерева вже висадили, деякі – висадять за трохи. Цьогоріч у парковій зоні, що біля ЗОШ№2, вже висадили алею сакур, яка стане окрасою зеленої зони у центральній частині міста. 

Директорка підприємства також розповіла, що основна посадка дерев у місті здійснюється  восени, навесні висаджують у невеликій кількості.

Понад 50 днів українські міста та села витримують навалу російських окупантів. Тим часом володимирські комунальні служби «воюють» на своєму фронті – впорядковують парки та сквери, висаджують дерева і квіти. І все це з надією на перемогу.

Читайте також: У День довкілля на Волині очищали водойми, прибирали та озеленювали території

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024