На водоймі поблизу Ненькович вилучили сітки

13 Квітня 2022, 15:41
На водоймі поблизу Ненькович вилучили сітки 329
На водоймі поблизу Ненькович вилучили сітки

На водоймі поблизу с. Неньковичі у Зарічненській громаді 10 квітня під час здійснення рибоохоронного рейду викрили ряд порушень природоохоронного законодавства.

Про це повідомляють на сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Рівненській області.

Так, о 8:00 на вказаній водоймі виявили громадянина, що мав намір здійснити вилов водних біоресурсів з використанням промислового знаряддя лову сітки, проте завдяки оперативним діям працівників рибоохоронного патруля порушник не встиг завдати збитків рибному господарству.

На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Дещо пізніше на цій же водоймі виявили й безгосподарське майно – сітки у кількості 10 шт. довжиною майже один км. На місці складений відповідний акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Нагадують, що з 11 квітня 2022 року на Рівненщині набрала чинності нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство поза нерестовою ділянкою з берега з однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Читайте також: На обласному рівні вкотре намагаються врегулювати питання безхазяйних лісів у Вараському районі

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024