Отруєну хімікатами воду внаслідок ракетного удару по резервуару з добривами на Тернопільщині понесло у Білорусь

08 Квітня 2022, 10:43
Вода 1496
Вода

У Тернопільській області після руйнування уламками російської ракети резервуарів з добривами відбулося забруднення води. Отруєну хімікатами воду тепер понесло в Білорусь.

Про це розповів голова Тернопільської ОВА Володимир Труш, передає Еспресо.Захід.

«Специфіка річки Іква така, що вона тече в сторону Білорусі. Ми навіть жартома казали, що от вони це зробили, то результат через день-два отримають в себе. Рівненська область попереджена про небезпеку», – сказав Труш.

Він також зазначив, що одразу після того, як уламками ракети було пошкоджено резервуар з аміачними добривами на півночі Тернопільської області, і вони просочилися в ґрунт та водоносні шари, найбільша небезпека була для життя жителів села Сапанів Кременецького району. Проте людей вчасно попередили та забезпечили питною водою.

«Воду з криниць вже можна пити, це показали лабораторні дослідження. В річці Іква ситуація покращилася. Звичайно, це не пройде безслідно. Отруєно ґрунт, у річці Іква подохла риба, підприємству, яке постачає міндобрива, нанесено серйозні збитки», – додав Труш.

Нагадаємо, що Дубенщина: вміст амонію у річці Іква значно зменшився, але Через витік міндобрив на Дубенщині заборонили вилов риби у річці

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024