Через витік міндобрив: на Дубенщині заборонили вилов риби у річці

08 Квітня 2022, 08:17
Через витік міндобрив: на Дубенщині заборонили вилов риби у річці 645
Через витік міндобрив: на Дубенщині заборонили вилов риби у річці

Унаслідок ворожого обстрілу на сусідній Кременеччині 5 квітня відбувся витік міндобрив, що призвело до забруднення ґрунтових вод у селі Сапанів Кременецького району Тернопільської області на узбережжі р. Іква.

Про це повідомляє на сторінці у фейсбуці голова Дубенської РВА Всеволод Пекарський.

«З цього приводу сьогодні особисто зустрівся з головою Кременецької РВА та Кременецьким міським головою, домовилися негайно повідомляти один одного про надзвичайні ситуації, які можуть нести загрозу жителям нашого краю», – йдеться у дописі.

Комісія з питань ТЕБ та НС Дубенської РВА прийняла рішення рекомендувати жителям сіл Берег, Онишківці, Тур’я, Миньківці, Сапанівчик та Комарівка Смизької громади заборонити вилов риби в р.Іква. Вода у криницях до вживання придатна.

Нагадуємо, такий висновок зробили фахівці Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 5 і 6 квітня вони проводили заміри у 16 криницях тутешніх сіл, зокрема Берег, Сапанівчик, Миньківці, а також у Млинові, Дубно та інших населених пунктах вздовж р. Іква. Результат – показники питної води в нормі. В річці – рівень амонію перевищений.

Читайте також: Жителів Мирогощанської громади інформують про обробку посівів від бур’янів

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024