У луцькій «Ласці» прихистили тварин з із територій, де точаться бої

30 Березня 2022, 09:17
У луцькій «Ласці» прихистили тварин з із територій, де точаться бої 682
У луцькій «Ласці» прихистили тварин з із територій, де точаться бої

Десять тварин із територій, де точаться бої, тимчасово перебувають на утриманні комунального підприємства «Ласка». 

Про це Суспільному розповіла керівниця Оксана Богданюк.

З її слів, тварини, які приїхали з інших областей, мають господарів, а на підприємстві перебуватимуть до того часу, поки сім’ї, в яких вони жили, знайдуть можливість забрати їх.

Мопс на кличку Демі приїхала у Луцьк з Харкова. Тварині – вісім років.

«Вона улюблениця родини, вони дуже за неї переживають, телефонують мені два рази в день, питають про самопочуття, як вона їла, чи вона спала, чи все в неї добре», – говорить керівниця «Ласки».

Власники були змушені лишити своїх тварин. Декому заїхати з улюбленицями не дозволили власники зйомного житла, дехто обіцяв забрати тварину після того, як знайдуть підходяще житло.

«Цю кіцічку привезли люди, які виїхали з Києва, казали, що на вокзалі знайшли, а зараз шукають житло, де їх приймуть з цією кицею. Тому поки вона в нас, трошки хвора була, то вони занесли до лікаря», – розповіла ветеринарна лікарка Світлана Новосад.

Чекає на повернення господарів і кішка Масяня. У Маріуполі вона жила в родині з маленькою дитиною. З її слів, усіх тварин у «Ласці» стерилізують безкоштовно. Власники Масяні вже дали згоду.

«Прибувають тварини з тимчасово окупованих територій, з територій в зоні конфлікту, де йдуть важкі бойові дії. В нас є тварини з Херсона, з Бучі, з Глевахи, з Харкова і Маріуполя», – каже керівниця комунального підприємства.

 З її слів, луцькі волонтери також повідомляють, що ув обласному центрі збільшилася кількість безпритульних тварин. Натомість число тих, хто їх годує – зменшилася.

На КП «Ласка» їжі для підопічних нині вистачає, – розповів керівник служби відлову Антон Бабич. Допомогу тваринам вже двічі передавали польські волонтери. Частину кормів «Ласка» передала колегам у Чернігів.

Зараз на комунальному підприємстві є собаки і коти, яким шукають господарів.

За словами директорки, зараз у «Ласці» доглядають 270 тварин. 30 підопічних в березні забрали польські волонтери.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024