Поляки просять прем'єр-міністра закрити кордон для російських і білоруських вантажівок

24 Березня 2022, 18:19
Блокада фур до росії та білорусі 1204
Блокада фур до росії та білорусі

Поляки звертаються до прем'єр-міністра Республіки Польщі Матеуша Моравецького, аби закрити вантажні прикордонні переходи з Білоруссю та Росією. Поляки вимагають блокування поставок російського агресора

Онлайн-петицію опублікували на сайті Petycjeonline.com.

«Звертаємося до прем’єр-міністра, аби негайно закрити пункти пропуску на кордоні з Білоруссю та Росією, як це зробили минулого року з рештою пунктів пропуску відповідно до п. 16 ст. 3 п. 2 Закону від 12 жовтня 1990 р. про охорону державного кордону», – просять в петиції.

«На жаль, процедура введення таких санкцій вимагає часу і, перш за все, одностайності всіх членів Ради Європи. Йде жорстока війна та окупація росією територій. Цивільних жителів вбивають, постійно скоюють військові злочини. Немає часу на політику. Зараз настав час честі. Час дії», – наголошують поляки.

В зверненні також подякували Матеушу Моравецькому за підтримку блокади фур на польському кордоні. Мова про вантажні автомобілі, які везуть європейські товари в Росію та Білорусь.

«Загроза для Польщі велика. Протягом багатьох років російський диктатор заявляв, що Польща знаходиться в межах його імперських амбіцій. Якщо ми не зупинимо це зараз в Україні, ніхто в Польщі не буде в безпеці», – наголосили в петиції.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024