На Старовижівщині затримали порушників з електровудкою

16 Березня 2022, 14:33
У Дубечненській громаді затримали порушників з електровудкою 156
У Дубечненській громаді затримали порушників з електровудкою

У Дубечненській громаді державні інспектори Волинського рибпатруля спільно з поліцією та громадськістю викрили порушення рибальства з використанням електроструму.

Під час рибоохоронної роботи 15 березня 2022 року на озері Луки поблизу села Дубечне, що є центром однойменної громади на Старовижівщині, виявили двох чоловіків, які планували ловити рибу електрострумом. Порушники не встигли завдати шкоди водним біоресурсам. Про це Район.Стара Вижівка повідомив Волинський рибпатруль.

На чоловіків склали два протоколи про адміністративне правопорушення за частиною четвертою статті 85 КУпАП. Заборонене знаряддя вилучили. Про цю подію повідомили правоохоронним органам. 

«Залежно від потужності електровудка діє у радіусі від п’яти до 20 метрів. При цьому вона здатна знищити все: від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Та риба, яка залишається живою, у майбутньому втрачає здатність нереститися. Після застосування електроструму водна ділянка стає не життєдайною, а риба та мікроорганізми гниють і перетворюють водойму в мертву зону на багато років. Наслідки подібної «риболовлі» для природи – катастрофічні. Тому закликаємо громадян до свідомого та розумного ставлення до природи та водних біоресурсів», − прокоментував керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

На жаль, навіть під час військової агресії росії є громадяни, які продовжують порушувати закон. Волинський рибпатруль закликає громадськість дотримуватися правил рибальства та дякує небайдужим рибалкам за допомогу у викритті правопорушників.

Читайте також: У Сереховичівській громаді затримали порушника комендантської години. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024