Міжнародна спільнота має визнати росію державою, що займається ядерним тероризмом, – секретар РНБО

12 Березня 2022, 01:34
росія - ядерна терористка 1147
росія - ядерна терористка

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував у національному телеефірі ядерний шантаж російської федерації.

«Що стосується ядерного шантажу російської федерації, будьте впевнені, ми спокійно до цього ставимося... Вони можуть піти на що завгодно. Вони настільки фахово можуть вигадувати якісь міфи... Міжнародна спільнота має визнати росію державою, яка займається ядерним тероризмом», – зауважував Данілов.

Намагання української дипломатії достукатись до МАГАТЕ країна відкинула. Про це в ефірі того ж таки телемарафону заявив голова МЗС Дмитро Кулеба.

На зустрічі в Анталії Києву пропонували провести тристоронні консультації з МАГАТЕ та російським регулятором. Кулеба ; сказав, що якщо будуть хоч якісь найменші спроби під будь-яким соусом визнати присутність росіян на ядерних об’єктах України, то «ми за ці спроби будемо грубо, але чесно і справедливо бити по руках, бо ми розуміємо, про що йдеться, про повзучі намагання закріпитися на наших ядерних об’єктах», – пише Українська правда.

Нагадаємо: Холдинг «Росатом» захопив Запорізьку АЕС. Про це під час телемарафону повідомив в.о. голови Енергоатому Петро Котін.

Окрім того, під контролем окупантів перебуває і Чорнобильська АЕС.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024