Природоохоронці України просять допомогти у боротьбі з російською інформаційною війною

05 Березня 2022, 09:00
Природоохоронці України просять допомогти у боротьбі з російською інформаційною війною 1530
Природоохоронці України просять допомогти у боротьбі з російською інформаційною війною

Природоохоронці України просять допомогти у боротьбі з російською інформаційною війною!

Про це йдеться на сторінці Нобелівського національного природнього парку у фейсбуці.

За попередніми підрахунками, станом на 1 березня 2022 року агресор веде військові дії на території 900 охоронюваних зон площею 12 406,6 кв. км, що становить близько третини площі всіх охоронних зон України. Вже близько 14 ділянок Рамсар площею 397,7 тис. гектарів в Україні використовують російські агресори під час бойових дій. Біосферні заповідники знаходяться під величезною загрозою. 

Під загрозою знищення знаходяться близько 200 територій Смарагдової мережі площею 2,9 млн га.

Коли ми дивимося на руїни Харкова, Чернігова та інших міст України, на захоплені та зруйновані природні цінності та споруди в Україні, нас захоплює біль та непорозуміння. 

Відбувається знищення не тільки матеріальних цінностей, але й духовних, які не будуть поповнюватися століттями. Як громадяни РФ, а особливо профільні колеги в природоохоронній сфері дозволяють своєму керівництву вчиняти такі злочини проти людства та природи!

Російським природоохоронцям ТРЕБА ПРОКИНУТИСЯ.

Російським природоохоронцям потрібна правдива інформація!

Нам шкода кожного загиблого з обох сторін, оскільки життя кожної людини є значення. Кожен новий день війни приносить нове горе і страждання.

МИ НЕ МОЖЕМО ДОЗВОЛИТИ ВТРАТИТИ НІ ХВИЛИНИ, щоб зупинити воєнні злочини російського уряду!

Не страшно отримати дубинку поліцейського і посидіти кілька днів у камері - точно кажемо, як люди, які останній тиждень під військовим обстрілом зі всіх видів зброї; як люди, що живуть у країні, де тисячі мирних жителів вже вбито російськими військами, знищено тисячі будівель, понад мільйон громадян стали біженцями і сьогодні ці ж агресори-мародери грабують наші міста!

І МИ ВІРИМО, ЩО ВИ ЗМОЖЕТЕ НАМ ДОПОМОГТИ, ЩОБ

Щоб вони говорили, нам потрібні зусилля кожного з нашої природоохоронної спільноти. Тому просимо закликати російських природоохоронців не мовчати і протестувати своїм урядам і Президенту, щоб він вивів війська з України.

Не соромтеся писати листи, публікувати інформацію про ганебні дії в Росії на території України, пояснювати росіянам усіма можливими методами, що їх обманює керівництво своєї держави.

ПАМ'ЯТАЙТЕ, ДЛЯ НАС НЕ МОГЛО БУТИ ЗАВТРА, ЯКЩО МИ НЕ БУДЕМО ЗАРАЗ ДІЇ

Віримо, що екологічна спільнота може об'єднатися та допомогти пробудити свідомість та мужність громадян Росії захищати людей та природу!

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024