Атака росії на українські ядерні об'єкти загрожує

28 Лютого 2022, 09:15
Атака росії на українські ядерні об'єкти загрожує 450
Атака росії на українські ядерні об'єкти загрожує

Атака росії на українські ядерні об’єкти загрожує не тільки Україні, а і всій Європі. 

Про це йдеться на сторінці Української природоохоронної групи – UNCG.

Необхідна консолідація світового співтовариста та вжиття максимальних зусиль для захисту українських АЕС від артилерійських обстрілів. 

Відсутність реакції на заклики закрити повітряний простір над Україною може призвести до повного обезлюднення території України і відповідно неможливості відновити промисловий і технічний потенціал. 

Враховуючи стабільну розу вітрів над територією України, станом на перше березня, частково будут обезлюднені території Польщі, Литви, Латвії, Естонії і далі на північний захід.

Європейська система підтримки прийняття рішень JRODOS дозволяє отримувати моделі атмосферного переносу радіоактивних викидів у режимі реального часу на основі числового прогнозу погоди.

Для оцінки напрямів і відстанів потенційного впливу радіаційних аварій фахіаціями з радіаційного захисту виконано моделювання наслідків важкої аварій на енергоблоці з реактором ВВЕР-1000для енергоблоків ВП ЗАЕС та ВП РАЕС з кроком інтервалу викиду 6 годин за реальними погодними умовами на дату моделювання.

Клас умовної аварії за міжнародною шкалою ядерних та радіологічних подій – INES-7, радіологічна еквівалентність по I-131 – 1.41E+19Бк.

На малюнках нижче приведені ефективнідози для дітей віком 1 рік за перші 14 днів з початку викиду. Час викидув розрахунках – київський. Тривалість викиду – 24 години, тривалість розрахунку– 48 годин.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024