«Мох і болото» у Вараші хочуть замінити екзотичними рослинами

17 Лютого 2022, 16:05
Клумба/фото ілюстративне 816
Клумба/фото ілюстративне

Вараш хочуть зробити естетично привабливішим.

Про це йшлося 16 лютого під час засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою Вараської міської ради, – інформує кореспондент Район.Вараш.

У громаді хочуть осучаснити підхід до озеленення. Зокрема планують використовувати більше екзотичних рослин. Так, приміром, вдовж вулиці Енергетиків хочуть висадити павловнії, замінивши ними тополі, які вважаються агресивними збудниками алергій.

Крім того, комунальники пропонують замінити в місті газонне покриття, оскільки нинішнє, за їхніми словами, вже досить непривабливе. Для цього верхній шар доведеться зняти і гарно вирівняти поверхню.

«Я хочу, щоб у нас були красиві, рівні, європейські газони», – наголошувала доповідачка, яка апелювала, що у Рафалівці на автозаправці газони куди ліпші, як у Вараші.

Крім того, центр міста хочуть уквітчати лавандою, трояндами та тюльпанами, аби позбутись нинішнього «моху і болота», за словами доповідачки.

Але оскільки зміна підходу до озеленення міста потребує найперше чималих фінансових затрат, голова комісії Дмитро Ющук попросив до найближчого засідання сесії підготувати детальну візію, аби можна було розуміти масштаб робіт.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024