Школярка з Підгайцівської громади перемогла на 2 екоконкурсах

15 Лютого 2022, 18:11
Школярка з Підгайцівської громади перемогла на 2 екоконкурсах 1479
Школярка з Підгайцівської громади перемогла на 2 екоконкурсах

Учениця Липинського Ліцею Підгайцівської громади – призерка двох екоконкурсів.

Про це йдеться на сторінці громади у фейсбуці.

Петрук Дарина, учениця 11 класу Липинського ліцею (керівниця Людмила Мороз, вчителька біології) здобула 2 місце за підсумками обласного етапу та 3 місце на рівні України у Всеукраїнській трудовій акції «Турбота молоді тобі Україно!» за напрямком «Дослідницький марафон».

Петрук Дарина - школярка перемжгниця екоконкурсів
Петрук Дарина - школярка перемжгниця екоконкурсів

Мета проєкту: дослідити вплив пасинкування пагонів помідора та позакореневого підживлення на врожайність.

Також дівчинка є призером (II місце) обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер і генетик» та нагороджена дипломом Волинської обласної державної адміністрації (вчителька Мороз Людмила).

Петрук Дарина
Петрук Дарина

«Ми брали участь в змаганнях обдарованих учнів, які мають досвід дослідницько-експериментальної діяльності в галузі селекції та генетики, і підготували науково-дослідницьку роботу на тему: "Використання фітопрепаратів як екологічно безпечних засобів боротьби з фітофторозом томатів". Мета дослідження - визначили ефективність та рентабельність використання відварів на основі рослин для захисту помідорів від фітофтори», –  розповіла:  наукова керівниця дівчини.

В результаті дослідження було експериментально доведено, що обприскування рослини відварами чорнобривців, часнику та кропиви дводомної значно знижує поширення фітофтори та дає можливість отримати більший врожай, який буде екологічно чистий і не впливатиме негативно на здоров'я.

Крім того, дослідники з'ясували, що такий метод боротьби із хворобою є економічно вигідним, оскільки не вимагає великих затрат.

Вітаємо з такими важливими досягненнями. Бажаємо натхнення та наполегливості, нових звершень та перемог!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024