На Волині облік диких тварин проводять із допомогою безпілотників

10 Лютого 2022, 13:50
На Волині облік диких тварин проводять із допомогою безпілотників 822
На Волині облік диких тварин проводять із допомогою безпілотників

Дрон, оснащений тепловізором,  дозволяє оперативно, якісно та практично точно визначити не лише кількість тварин, а й простежити їх переміщення.

Про це йдеться на сторінці Волинського ОУЛУМГ

Сучасні безпілотники знімають у безперервному режимі, дозволяють уникнути помилок, пов’язаних із людським фактором.

Для проведення обліку достатньо встановити на безпілотник навігаційну систему, фотоапаратуру та камеру. Додатково, що дає значно кращий результат, можна використовувати тепловізор. Зйомку найкраще вести взимку, коли ще є сніговий покрив – тоді тварини дуже помітні.

Читайте також: У Цуманській пущі порахували птахів 

Зважаючи на те, що сучасні безпілотники є досить потужними і давно виправдали себе у багатьох сферах, начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко рекомендував державним лісогосподарським підприємствах придбати відповідну техніку вже найближчим часом.

Адже такі дрони можна використовувати в тому числі для виявлення незаконних вирубок та оперативного встановлення місць лісових пожеж.

Нагадаємо: зараз у мисливських угіддях Волині триває щорічний зимовий облік диких тварин. Він розпочався 1 січня і завершиться 15 лютого.

Читайте також: На Любомльщині піймали чоловіка, який незаконно вполював зайця

Крім спостережень із безпілотників, підрахунок дичини лісівники та користувачі мисливських угідь проводять методами шумового прогону, спостереженням у місцях підгодівлі, за наявності снігу – за слідами тварин. Суттєво допомагають фотопастки (їх у держлісгоспах області зараз 275), які встановлюються у місцях підгодівлі.  

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024