Весняні повені: де на Рівненщині може добряче підмочити

11 Лютого 2022, 11:52
Весняні паводки 981
Весняні паводки

Наскільки весняне половоддя може загрожувати жителям Рівненщини? Скільки у нас в області є проблемних мостів, дамб та ділянок доріг, що можуть бути підтоплені, і зокрема у Сарненському районі? Чи є програма протипаводкової боротьби?

На ці запитання на онлайн-брифінгу в Рівненській облдержадміністрації відповів перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін.

«Рівненська область, як і більшість областей західного і північного регіону України, багата на поверхневі води. Враховуючи досвід попередніх років, в області маємо ряд територій, які потерпають від весняного паводку. Там спостерігалось підтоплення житлових будинків, господарських споруд та сільськогосподарських угідь», – розповів посадовець.

По річці Стир

Вараський район: села Млинок, Вовчиці, Телковичі, Іванчиці, Борове, Річиця та смт Зарічне.

По річці Горинь

Сарненський район: м. Дубровиця, села Милячі, Лугове, Берестя, Орвяниця, Бережне, Кураш, Порубка.

Рівненський район: с. Бродів, с. Деражно.

По річці Случ

Сарненський район: м. Сарни, села Чудель, Кам’яне, Тинне, Зносичі, Зарів’я, Дубняки.

По річці Льва

Сарненський район: селище Рокитне, села Осницьк, Карпилівка, Борове, Вежиця, Переходичі, Старики, Кисоричі, Рокитно, Томашгород.

Мости

З наявних в області мостів на дорогах державного значення на період проходження льодоходу та весняної повені взято під нагляд 23 мости, з них великих – 18, середніх – 4, малих – 1.

Водне господарство

На даний час в області побудований та функціонує потужний водогосподарсько-меліоративний комплекс, який нараховує у своєму складі 913 кілометрів захисних дамб та гребель, осушувальні системи двосторонньої та односторонньої дії площею осушення 330,5 тисяч гектарів, 80 насосних станцій, 12 водосховищ загальним об’ємом 48,9 мільйона м3 води, 16,9 тисячі кілометрів меліоративних каналів та 12 942 водопропускні споруди.

Вищезазначений комплекс забезпечує захист від шкідливої дії вод 46 населених пунктів, у яких проживає майже 35 тисяч чоловік.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024