«Чорна труба»: готують справжній рейтинг найбільших забруднювачів довкілля

08 Лютого 2022, 15:32
«Чорна труба»: готують справжній рейтинг найбільших забруднювачів довкілля ОПИТУВАННЯ 1205
«Чорна труба»: готують справжній рейтинг найбільших забруднювачів довкілля

Міжнародний проєкт «Чисте повітря для України» готує справжній рейтинг найбільших забруднювачів довкілля «Чорна труба». Голосуйте!

Про це йдеться на сайті Чисте повітря для України.

Нещодавно Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України оприлюднило ТОП-10 забруднювачів повітря 2020 року, який готувало традиційно за офіційними звітами самих підприємств. Адже в Україні досі немає системи державного моніторингу викидів забруднюючих речовин. На це звернули увагу експерти та екологи. У вас теж є питання до об’єктивності цього рейтингу?

Читайте також: Опублікували фото річок, які протікають «Цуманською пущею» 

«Ви щодня дихаєте брудним повітрям у своєму місті, на власні очі бачите дим з труб заводів – і краще знаєте про реальні викиди підприємств! Може, у вашому селищі чадять ті підприємства, які взагалі не мають дозволів?», – йдеться у повідомленні.

Голосуй!

Протягом трьох місяців, з 10 листопада до 10 лютого, ми збираємо голоси простих українців про те, хто є найбільшими забруднювачами повітря у їх населених пунктах.

У березні  оголосимо результати альтернативного офіційному, народного рейтингу «ТОП-10 забруднювачів повітря в Україні».

Що далі?

Найбрудніші підприємства отримають відзнаку ЧОРНА ТРУБА, а з нею – увагу Державної екологічної інспекції, екологічних громадських організацій та медіа.

Зараз експерти-екологи аналізують офіційні статистичні дані підприємств про викиди забруднюючих речовин та дані станцій мережі EcoCity. На основі зібраних з трьох джерел даних ми створимо рейтинг та оновимо “Мапу чорних труб України”.

Ваші бонуси: учасники голосування можуть виграти станцію моніторингу якості повітря Eco City або інші призи.

 

 

Оголошення результатів голосування, визначення лідерів антирейтингу та розіграш призів серед учасників відбудуться у березні 2022 року.

Організатор конкурсу: Проєкт “Чисте повітря для України”, який реалізується в Україні неурядовими організаціями Arnika з Чехії та EcoCity з України. Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Чеської Республіки в рамках Програми Transition та Національним фондом демократії (США).

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024