У Вараші обстежили автомийки: результати

30 Січня 2022, 09:02
У Вараші обстежили автомийки: результати 767
У Вараші обстежили автомийки: результати

Спеціалісти управління безпеки та внутрішнього контролю виконавчого комітету Вараської міської ради спільно зі спеціалістами КП «Вараштепловодоканал» Вараської міської ради обстежили щодо водовідведення стічних вод шість автомийок.

Про результати перевірки повідомили у міськраді.

З КП «Вараштепловодоканал» Вараської міської ради уклали 249 договорів про надання послуг водовідведення з суб’єктами підприємницької діяльності на території Вараської міської територіальної громади, також під час обстеження виявили, що у двох ФОПів відсутні договори на приймання стічних вод із вигрібних ям.

Отож обстежили:

  • Автомобільна мийка за адресою вул. Ринкова, 1, СТО «Південний-1», м.Вараш (ФОП Зубрецький М.П.). Під час перевірки встановили, що стічна вода, що утворилися в процесі господарсько-побутової й виробничої діяльності потрапляє до очисних споруд. ФОП Зубрецький М.П. надав матеріали проєкту очисних споруд розробленої ДІПРОМІСТО (Київ) від 21.03.1996 року та затвердженого ВАТ «Кузнецовськатомбуд» від 08.04.1996 року та головним інженером АТ УБ РАЕС.

  • Автомобільна мийка «Форсаж», вул. Соборна, 2А, Вараш, (ФОП Антонюк О.Л.). На момент перевірки договір на приймання стічних вод із вигрібної ями був відсутній. Спеціалісти з КП «ВТВК» ВМР взяли пробу стічних вод споживача, концентрація забруднюючих речовин у стічних водах в межах норми. 17.01.2022 року між КП «ВТВК» ВМР та ФОП Антонюк О.Л. уклали договір на приймання стічних вод із вигрібної ями.

  • Автомобільна мийка «Еліт», вул. Садова, 54, с.Стара Рафалівка, (ФОП Буніна Л.І.). Договір з КП «ВТВК» ВМР уклали від 27.11.2021 року щодо приймання стічних вод із вигрібної ями. Спеціалісти КП «ВТВК» ВМР взяли пробу стічних вод споживача та виявлено перевищення допустимої концентрації забруднюючих речовин у стічних водах, у зв’язку з цим буде нарахування плати за скид понаднормативних забруднень.

  • Автомобільна мийка «Бумер», вул. Приміська, 1, ело.Стара Рафалівка, база дільниці №10, (ФОП Павлишин Є.П.). Договір з КП «ВТВК» ВМР уклали від 23.11.2021 року на приймання стічних вод із вигрібної ями. Від моменту підписання договору не було здійснено жодного викачування стічних вод з вигрібної ями. Також зі слів власника ФОП Павлишина Євгенія Павловича дно вигрібної ями не забетоноване, на вимогу КП «ВТВК» ВМР може усунути дані недоліки, щоб це не призводило до забруднення ґрунту стічними водами.

  • Автомобільна мийка «Блиск», вул.Комунальна, 2/4-А, Вараш, (ФОП Поляк С.М.). Представник автомийки повідомив, що договір на приймання стічних вод із вигрібної ями відсутній та буде укладений найближчим часом з відповідною організацією.

  • Автомобільна мийка на території ТзОВ «Кузнецовське АТП-15637», м-н Північний, 30, Вараш, при проведенні перевірки не працювала.

Читайте також: Сортування і переробка: назвали стратегію управління відходами на Волині (rayon.in.ua)

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024