На Рівненщині невідомі вбили лебедя, люди гуртуються, аби знайти зловмисника

22 Січня 2022, 10:35
Лебеді на Дамбі. Фото Євгенія Шепелюка (з фейсбука) 756
Лебеді на Дамбі. Фото Євгенія Шепелюка (з фейсбука)

Острозькі групи у фейсбуці облетіла світлина вбитого лебедя.

Фото птаха зі смертельним вогнепальним пораненням виклала Анастасія Ярощук.Острожани написали десятки гнівних коментарів.

Екоактивістка Галина Шишкова запропонувала не лишати цю ситуацію, а знайти зловмисника.

«Шановні мешканці Острога! Не будьте інертними та байдужими! Давайте об'єднуватися! Від того, що ви пишете гнівні коментарі нічого не зміниться! Ми усі відвідуємо дамбу, щоб погодувати та помилуватися лебедями та іншими пернатими. Здебільшого усі приходять туди компаніями і з дітками. Страшно уявити, як смерть такого красеня може вплинути на дитячу психіку. Страшно за лебедів, які навчилися довіряти людям. Злочинця потрібно знайти і покарати! Якщо цього не зробити, то завтра він знову когось може підстрелити», – написала Галина.

Активістка пропонує небайдужим скинутися по посильній сумі, аби створити фонд винагороди для свідків.  До слова, ініціативу активно підтримали, чимало людей погодилося підтримати справу фінансово, аби покарати винного.

Якщо ви володієте будь-якою інформацією про те, що трапилося, пишіть Галині Шишковій у фейсбук або телефонуйте: 0675859222.

Нагадаємо: в Україні діє Закон «Про захист тварин від жорстокого поводження». Відповідно до закону жорстоке поводження з тваринами – це знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило мучення, завдало їм фізичного страждання, тілесні ушкодження, каліцтво або призвело до загибелі. Покарання (зважаючи на певні умови) може бути як у вигляді штрафу, так і у  вигляді позбавлення волі.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024