Лісничий молодіжний центр за рік провів майже сотню заходів: звіт роботи за 2021 рік

14 Січня 2022, 17:03
Лісничий молодіжний центр за рік провів майже сотню заходів: звіт роботи за 2021 рік 899
Лісничий молодіжний центр за рік провів майже сотню заходів: звіт роботи за 2021 рік

Лісівничий молодіжний центр працює на базі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» з жовтня 2017 року. За цей час тут відбулося 331 захід (задіяли близько 12000 учасників).

Зокрема у 2021 році, незважаючи на карантинні обмеження, відбулося 87 різнопланових заході, участь у яких взяли близько 3 тисячі відвідувачів.

Про це повідомила пресслужба Волинського ОУЛМГ.

 

Робота Центру координується Науковою радою, що діє при Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Варто зазначити, що до її складу входять провідні науковці волинських вишів та лісівники.


Пріоритетними напрямками діяльності Лісівничого молодіжного центру є:

  • профорієнтаційна (реалізується через проведення різнопланових заходів, спрямованих на популяризацію професії лісівника серед вихованців учнівських лісництв, студентської молоді);
  • навчально-виховна робота (проведення тематичних екскурсій, «лісових» уроків, майстер-класів та інших не менш цікавих заходів для дошкільнят школярів різного віку, студентів, лісівничої молоді у лісівничих школах-студіях);

  • науково-дослідницька (практична робота з вивчення флори та фауни Воротнівського заказника з вихованцями учнівських лісництв області, допомога в написанні наукових робіт, рефератів, проектів. Проведено серію фахових тренінгів для студентів ЛНТУ, дендрологічної практики для студентів ВНУ ім Лесі Українки та ін);
  • еколого-просвітницька діяльність (на базі Центру проведено ряд Всеукраїнських акцій природоохоронного спрямування «Створюємо ліси разом», «Зелена країна», «Годівничка», «Чиста Україна – чиста Земля» та інші).

Вперше щорічна (четверта) лісівничо-молодіжна конференція з нагоди Міжнародного дня лісу «Відтворення, охорона і раціональне використання лісових ресурсів» відбулася в онлайн режимі та вийшла за межі Волині. Цьогоріч до нас долучилися колеги з Донецької області. Рекордною була і кількість учасників – близько 100.


Окрема сторінка діяльності Центру – новорічні розваги у Воротнівському лісі (резиденція Санти). Цьогоріч вперше вони розпочалися із святкувань за участю Святого Миколая. Провели ряд волонтерських новорічних дійств для особливих діток (вихованців Рожищенського притулку, «сонячних» дітей та ГО «Джерело життя»).

Лісівничий молодіжний центр активно співпрацює з громадами. Реалізуються спільні проекти. Наприклад, з нагоди Всесвітнього дня захисту дітей на базі Центру відбулося масштабне святкове дійство «Радість дитинства» для особливих дітей Підгайцівської ОТГ.


Центр впевнено утримує лідерські позиції з профорієнтаційної роботи в області. Зокрема за участю соціальних педагогів Луцької ОТГ провели семінар «Сучасна профорієнтація – нові аспекти».

Триває активна співпраця з молодіжними центрами України. В рамках Всеукраїнського тренінгу відбулася репрезентація роботи Лісівничого молодіжного центру.


Воротнів став унікальною туристичною родзинкою – він надихнув відомих волинських художників на створення живописних полотен.

Територією заказника, починаючи із цього року, вже можна прогулятися онлайн – створили кастомний 3D-тур.

Читайте також: У Ківерцях відбувся тенісно-шашковий турнір пам'яті Маркіяна Бурака

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024