За схему незаконного продажу вугілля судитимуть очільників шахти Нововолинська

13 Січня 2022, 16:09
Завершили досудове розслідуваня щодо розкрадання вугілля на шахті Нововолинська 920
Завершили досудове розслідуваня щодо розкрадання вугілля на шахті Нововолинська

Кримінальне провадження щодо справи про розкрадання вугілля у Нововолинську з обвинувачувальним актом скерували до суду. Процесуальне керівництво здійснювала Волинська обласна прокуратура.

Про це йдеться на сайті Нацполіції Волині.

«Нагадаємо, що оперативники управління стратегічних розслідувань в Волині зі слідчими обласної поліції викрили злочинну схему незаконного збуту вугілля.  Організував її на той час керівник однієї з шахт. Його спільниками в оборудках були головний інженер та начальник технічного комплексу  шахти. Вугілля продавали та відвантажували, вказували в документації неправдиві відомості щодо обсягів його видобутку та знижували деякі показники», – йдеться у повідомленні.

Упродовж січня-липня 2020 року за такою схемою посадовці незаконно продали понад 1200 тонн кам’яного вугілля на суму 1,8 мільйона гривень.

Колишньому керівнику однієї з шахт Нововолинська, головному інженеру та начальнику технічного комплексу слідчі слідчого управління області  повідомили про підозру за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 3 статті 28, частиною 1 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершили, кримінальне провадження з обвинувальним актом скерували до суду.

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024