Забродівська громада: небайдужий рибалка допоміг викрити браконьєрів

05 Січня 2022, 15:16
Забродівська громада: небайдужий рибалка допоміг викрити браконьєрів 852
Забродівська громада: небайдужий рибалка допоміг викрити браконьєрів

На озері Стрибуш Забродівської громади викрили двох порушників рибальства. 

Подія трапилася 29 грудня. Про це інформує Волинський рибоохоронний патруль.

На «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від рибалки-любителя про порушення Правил рибальства на озері Стрибуш Забродівської громади (Річицький гідрологічний заказник).

Державні інспектори рибоохорони організували рейд на вказане місце події. Під час обстеження водного об'єкта виявлено двох порушників правил рибальства.

Жителі сіл Мельники-Річицькі та Піски-Річицькі ловили рибу на зимувальній ямі з під льоду двома сітками.

На осіб оформили адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності.

Знаряддя лову вилучили.

Рибпатрульні принагідно нагадують, що реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Зокрема, відповідно до статті 5 ЗУ «Про звернення громадян» у повідомленні має бути обов'язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції,тощо. Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення.

Крім того, надання неправдивої інформації посадовим особам органу рибоохорони карається законом згідно статті 188-5 КУпАП.

 Читайте також: Культура з поганою репутацією: хто, як і навіщо взявся вирощувати топінамбур на Волині

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024