На Камінь-Каширщині в ліцеї встановили датчик якості повітря

03 Січня 2022, 13:00
На Камінь-Каширщині в ліцеї встановили прилад, який стежить за якістю повітря 642
На Камінь-Каширщині в ліцеї встановили прилад, який стежить за якістю повітря

Раково-ліські ліцеїсти з учителями долучилися до Найбільшого уроку в світі і стали переможцями розіграшу сувенірів від світового лідера із захисту прав та інтересів дітей – ЮНІСЕФ.

Про це пише сайт Полісся.

Навесні цього року Раково-Ліський ліцей взяв участь у Найбільшому уроці у світі з екології та кліматичних змін «Планета – мій дім». Класні керівники разом із дітьми (розрахований урок був на учнів 5–8 класів) говорили про екологічну культуру, ділились своїми ідеями, пригадували найкращі природні місця, вчилися дбати про чистоту довкілля – і все це оприлюднювали в інтернетмережі.

А в результаті розіграшу, участь в якому взяло близько 2300 вчителів з усієї України, до числа 50 переможців увійшов 7-А клас із класним керівником Галиною Федчик.

У закладі освіти пишаються цією перемогою. Завдяки їй діти отримали не лише додаткові знання, сувенірні подарунки, а й набір для створення станції моніторингу якості повітря. Їм його подарували, але коштує такий пристрій більше трьох тисяч гривень.

«Прилад ми отримали на початку літа. Проте станцію учні зібрали вже у вересні: самостійно під час онлайн-тренінгу від ГО SaveDnipro», — розповідає директор ліцею Олесандр Кузьмич.

До речі, ця громадська організація шукає шляхи впливу на покращення екологічної ситуації в Україні та світі. У рамках своєї діяльності команда ГО SaveDnipro створила безкоштовний екологічний чат-бот SaveEcoBot, який доступний у Telegram, Viber та Messenger. 

І тепер Раково-Ліський ліцей долучився до збору даних про якість повітря для Saveecobott, єдиного в Україні екологічного чат-боту, який поєднує дані про забруднення, забруднювачів та інструменти захисту довкілля.

«Цей прилад набирає в себе повітря, автоматично аналізує та відправляє результати оцінки його якості через інтернетмережу до загального центру. Тож у будь-який час можна зайти на інтерактивну мапу та перевірити рівень забрудненості у Раків Лісі. Зауважу, що він – зелений, а отже повітря в нас чисте», — зауважує Олександр Павлович.

Наголосимо, що станція моніторингу якості повітря, яка передає дані на інтерактивну мапу, на Волині лише одна – у Раків Лісі.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024