У мисливському вольєрі на Любешівщині мешкають олені та дикі кабани

15 Грудня 2021, 17:16
Дикі кабани 1314
Дикі кабани

На території Любешівського лісгоспу в Залізницькому лісництві  розташований мисливський вольєр для диких тварин.

Площа вольєру поділена на три частини: для розведення оленя благородного (9,3 га), для диких кабанів (2,6 га) та диких качок (0,2 га). Про це йдеться на фейсбук-сторінці ДП «Любешівське лісо-мисливське господарство».

Вольєр вимагає потужних фінансових вкладень, будівництво огорожі та спеціальної інфраструктури, створення пасовищ та кормових полів і насамперед придбання поголів’я тварин.

У листопаді 2021 року тут оселилися 10 самиць та два самці оленів. Для проєктування загону під час будівництва важливо було обрати спосіб зимування тварин. Традиційним є зимівля в загонах. Але при такому варіанті слід враховувати витоптування та надмірне виїдання пасовищ, що значно знижує їх продуктивність на наступний сезон та змінює склад рослинного покриву. 

А ще новий вольєр обживають 15 диких кабанів. Кожна з тварин пройшла крізь спеціально збудований загін та була оглянута ветеринаром, вакцинована та оброблена від паразитів.
 
Крім загону та підгодівельного майданчика, вольєр містить і місце для опоросу, де  самиці у комфорті вигодовуватимуть майбутнє потомство.
 

 

Читайте також:  Ветли: місцеві природоохоронці допомагають диким тваринам

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024