Рожевий сніг в Іваничах: державна екоінспекція виявила порушення на підприємстві

08 Грудня 2021, 09:49
Рожевий сніг в Іваничах: державна екоінспекція виявила порушення на підприємстві 855
Рожевий сніг в Іваничах: державна екоінспекція виявила порушення на підприємстві

На звернення активних жителів Іваничів Державна екологічна інспекція у Волинській області провела позапланову перевірку роботи елеватора ТзОВ «П‘ятидні» та виявила порушення.

Відповідні висновки викладені в листі від Держекоінспекції, про які повідомили на сайті БУГ.

Зокрема, проведено позаплановий контроль дотримання вимог природоохоронного законодавства в роботі підприємства, яке знаходиться в селищі Іваничі на вулиці Луцькій, 8.

Нагадаємо, жителі сусідніх будинків тривалий час скаржилися на так званий «рожевий сніг». Це лушпиння, яке утворювалося внаслідок сушіння кукурудзи. Відходи буквально покривали подвір’я і вулиці селища, навіть потрапляли у помешкання іваничівців.

Про цю проблему заявляли жителі та місцеві активісти. Зверталися і до керівництва Іваничівської селищної ради. Тоді під час зборів біля елеватора Лідія Томашевська відповіла, що до її компетенції не належить вирішення таких питань.

Мешканці звернулися на гарячу лінію Державної екологічної інспекції у Волинській області. Служба відреагувала на звернення жителів і провела позаплановий контроль.

Встановлено, що елеватор ТзОВ «П’ятидні» експлуатує стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря із порушенням вимог Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

За виявленими порушеннями посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.79 Кодексу України про адміністративні порушення та видано припис на обов’язкове усунення порушень.

Зауважимо, що санкція статті передбачає попередження або накладення штрафу на посадових осіб від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Мешканці Іваничівщини скаржаться на забруднення повітря від лушпиння кукурудзи: що кажуть екологи (rayon.in.ua)

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024