Заболоттівська громада на Ратнівщині: рибпатруль викрив двох порушників

02 Грудня 2021, 11:35
Заболоттівська громада: рибпатруль викрив двох порушників 880
Заболоттівська громада: рибпатруль викрив двох порушників

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Інформацію повідомили за період з 22 по 29 листопада 2021 року. Так, природоохоронці склали вісім протоколів за частиною 3 статті 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один – за частиною 4 статті 85 КУпАП (риболовля з використанням заборонених знарядь). Зокрема, оформили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, інформує Район.Ратне пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників наклали 425 грн штрафів, решта – через суд, куди скеровали матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили чотири одиниці заборонених знарядь лову у порушників та ще дев'ять одиниць – за актами безхазяйного майна», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля.

Для прикладу, 25 листопада державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рейд на водойми Заболоттівської ТГ Ковельського району Волинської області на території заповідного урочища «Озеро Тур».

Читайте також: Ратнівська громада отримає підтримку в розробці Стратегії розвитку

На водосховищі Турське, поблизу селища Заболоття Ковельського району, рибпатруль викрив грубе порушення Правил рибальства. Місцевий житель ловив рибу з дерев’яного човна за допомогою сітки. Рибалка не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На порушника склали протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя – вилучили.

Того ж дня неподалік водойми, що впадає в озеро Турське, викрито жителя села Заболоття, який знаходився поблизу водойми з сухою сіткою. На порушника оформили протокол про адміністративне правопорушення та наклали відповідні штрафні санкції.

Довідково:

З першого листопада 2021 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року. Крім цього, з 1 грудня 2021 р. встановлюють заборону вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024