Ковель отримає 15 мільйонів гривень кредиту на оновлення освітлення

29 Листопада 2021, 12:18
Вуличне освітлення / Фото ілюстративне 918
Вуличне освітлення / Фото ілюстративне

Ковель отримає кредит від НЕФКО на облаштування сучасного вуличного освітлення.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Проєкт рішення про затвердження Програми управління місцевим боргом бюджету Ковельської міської територіальної громади на 2022-2026 роки підтримала депутатська комісія з питань планування, бюджету і фінансів.

Йдеться про запозичення від Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО), яке буде спрямоване на фінансування енергоощадного проєкту в територіальній громаді – «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення у місті Ковель Волинської області шляхом технічного переоснащення світильників на основі LED технологій».

Начальниця фінансового управління Валентина Романчук зауважила, що уже надійшло рішення від НЕФКО, що організація Ковельській громаді надасть кредит у сумі 15 мільйонів 50 тисяч гривень. 

Відсоткова ставка за користування кредитними коштами – 3% річних. Період, на який здійснюється запозичення – 5 років ( з урахуванням пільгового періоду 18 місяців від дати підписання кредитного договору).

Раніше Район.Ковель інформував, що у Ковельській громаді наступного року планують на 120 вулицях облаштують сучасне LED-освітлення. Будуть замінені не лише лампи, а й опорні конструкції. А також забезпечать диспетчеризацію процесу.

Читайте також: Екоінспекторів не пустили для перевірки заправки у Сарнах, що на Рівненщині

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024