Викладачі з Рівненщини взяли участь у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні»

28 Листопада 2021, 15:16
Фото ілюстративне 1368
Фото ілюстративне

Викладачі Острозької академії, що на Рівненщині, взяли участь у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»

Про це повідомляють на сайті університету

Учасниками Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», що відбувався 23-24 листопада в режимі онлайн, стали викладачі катедри громадського здоров’я та фізичного виховання Національного університету «Острозька академія» – Ігор Гущук, доктор медичних наук, доцент, завідувач катедри та Дануся Брезицька – викладачка катедри, аспірантка ДУ Інституту громадського здоровʼя ім. О.М. Марзєєва НАМНУ, лікарка-інфекціоністка.

Форум організували за сприяння Всеукраїнської екологічної ліги. Програма заходу складалася з пленарних сесій, дискусійних панелей, засідань круглих столів, презентаційних платформ. 

Головна тема Форуму 2021 року: Екологічно дружні технологічні рішення для місцевих громад щодо поводження з відходами.

До участі у Національному форумі приєдналися представники центральних органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, міжнародних організацій, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання перероблення відходів та ін.

Доповідь, яку презентувала Дануся Брезицька, на тему «Небезпека медичних відходів в умовах пандемії Covid-19» викликала надзвичайний інтерес та жваве обговорення серед учасників та організаторів Форуму.

«Мета дослідження – визначити небезпеку використаних хірургічних масок в умовах пандемії Covid-19 від медичного персоналу та пацієнтів інфекційного стаціонару, а також наявність збудника вірусу у стічних водах від лікарні», – зазначила спікерка.

З її слів, за попередніми результатами дослідження вже підтвердили ефективність масок як бар'єру для розповсюдження інфекції, і те, що вони при неправильному способі збирання та подальшого накопичення можуть бути джерелом поширення коронавірусної інфекції й інших інфекційних захворювань.

Ігор Гущук, доктор медичних наук, доцент додав, що наразі в рамках наукової роботи Данусі Брезицької,  планують розширення та проведення й інших досліджень по визначенню збудників інфекційних захворювань в об'єктах навколишнього середовища.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024