У Луцьку зарибили Теремнівський ставок

25 Листопада 2021, 17:02
У Луцьку зарибили Теремнівський ставок 1072
У Луцьку зарибили Теремнівський ставок

У Теремнівський ставок у Луцьку вселили майже тонну карася з ініціативи та коштом небайдужих рибалок-любителів. Мета акції – відновлення популяції риб та біологічна меліорація.

Про це Район.Луцьк повідомила пресслужба рибоохоронного патруля Волині.

У річку вселили 930 кг або 116 250 екземплярів цьоголіток карася сріблястого, середньою вагою близько 8 грамів однієї особини. Контроль за зарибленням здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля, Держекоінспекції у Волинській області та відділу екології Луцької міської ради.

Зарибок виростили в ставовому рибному господарстві у Лищі Підгайцівської громади. Він відповідає ветеринарно-санітарним вимогам про відсутність небезпечних захворювань.

«Дякуємо рибалкам, які організували дану акцію за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. Задля контролю за незаконним виловом випущеної риби територія зариблення патрулюватиметься рибоохоронцями.  Рибпатрульні стежитимуть, щоб робота з вселення не виявилася марною і зариблення принесло свої позитивні результати», – повідомив керівник Волинського рибпатруля Тарас Куньчик.

Волинський рибоохоронний патруль просить громадян брати участь у збереженні рибних запасів в місцях їх вселення і своєчасно сповіщати про порушення.

Читайте такожУ Луцьку на площі перед РАЦСом висадили нові дерева 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024