У Звірівському лісництві на підгодівельні майданчики вже приходять зубри та олені

24 Листопада 2021, 15:13
Олені на підгодівельному майданчику / Фото з камер спостереження у Звірівському лісництві 1331
Олені на підгодівельному майданчику / Фото з камер спостереження у Звірівському лісництві

З настанням холодної пори працівники Звірівського лісництва державного підприємства «Ківерцівського лісового господарства» постійно відмічають присутність зубрів на підгодівельних майданчиках.

Про це йдеться на сторінці Звірівського лісогосподарства у фейсбуці.

Тваринам стає все складніше знаходити собі корм. Для підтримки копитних у лісгоспі споруджено спеціальні підгодівельні пункти, куди, починаючи з кінця осені та весь зимовий сезон, здійснюється регулярна викладка кормів.

Закладається овес та сіно, в солонці – сіль-лизунець. Свійським тваринам сольові компоненти додають у комбікорм. Для диких тварин, які харчуються переважно травою та гілками оптимальний варіант – різні види лизунців, що містять мінеральні добавки.

«Зимова підгодівля зубрів – захід необхідний і витратний. Потрібно закупити корм (буряк, кукурудзу, зернові відходи), доставити на пункти підгодівлі, забезпечити відповідне зберігання та викладку. Відсутність цього негативно впливає на стан популяції зубрів. Найкращий результат нашої праці – цьогорічний та тогорічний приплід. Разом із дорослими особинами, поласувати приходять троє теляток», – ділиться спостереженнями старший єгер Державного підприємства «Лісомисливське господарство «Звірівське» Мирослав Захарусь.

Читайте також: У Звірівському лісництві на камеру потрапили зубри

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024