Іваничівці за свій кошт подбали про освітлення вулиці

17 Листопада 2021, 11:42
Іваничівці за свій кошт подбали про освітлення вулиці 572
Іваничівці за свій кошт подбали про освітлення вулиці

В Іваничах на вулиці Перемоги нещодавно з’явилось нове вуличне освітлення LED світильниками. Їх встановили місцеві власним коштом.

Інформацію повідомили 15 листопада. Про це пишуть на сайті БУГ.

Десять сучасних енергоощадних LED-світильників тепер освітлюють вулицю Перемоги, на якій раніше вечорами та ночами було не лише темно, а й небезпечно.

Місцевий активіст - Ігор Маковський
Місцевий активіст - Ігор Маковський

Ініціатором встановлення вуличного освітлення став місцевий активіст Ігор Маковський. Він запропонував мешканцям вулиці не чекати «подачок» від влади, а оновити освітлення самостійно – власним коштом.

Більшість жителів підтримали цю ідею. З кожного двору зібрали по 150 гривень і в сумі отримали близько 6 тисяч гривень.

Нове освітленнія в Іваничах
Нове освітленнія в Іваничах

«Вирішили замінити світильники на вулиці. Бо було дуже темно. Старші люди й діти йшли додому і нічого не бачили. Підсвічували собі телефонами. Тому я запропонував мешканцям цю ідею і вони її підтримали. Більшість з них здали кошти» – розповів місцевий активіст.

Мешканці Іванич самостійно купили і встановили освітлення вулиці
Мешканці Іванич самостійно купили і встановили освітлення вулиці

З його слів назбирали понад шість тисяч гривень. Закупили ліхтарі. Тримачі зробили самостійно. І на цьому трохи зекономили, бо вони теж не дешеві – близько 200 гривень за одного. Їх зробив житель вулиці Ігор Спиридон. Звернулися у виробниче управління житлово-комунального господарства. Там іваничівців підтримали й допомогли встановити нові світильники».

Тепер ввечері й вночі на вулиці Перемоги – видно, як вдень. До того ж LED-світильники мають більший час експлуатації, стійкі до зовнішніх чинників, комфортні для очей, адаптовані до низьких температур та екологічні у використанні.

Читайте також: Мешканці Іваничів потерпають від кукурудзяного листя, яке сиплеться з неба

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024