Школярі Любомльщини стали переможцями еколого-натуралістичного походу

16 Листопада 2021, 09:04
Куснищанські школярі 609
Куснищанські школярі

Підбили підсумки обласного етапу Всеукраїнського еколого-натуралістичного походу «Біощит».

На розгляд журі подали роботи із закладів загальної середньої та позашкільної освіти з Володимир-Волинського, Камінь-Каширського, Ковельського та Луцького районів.

Учасники конкурсу організували пошукову роботу з вивчення корисних видів безхребетних тварин, які мають велике значення в екосистемі та регуляції чисельності шкідливих комах, запиленні рослин, ґрунтоутворенні. 

В результаті досліджень та спостережень у природі провели інвентаризацію та паспортизацію мурашників, виявили колонії та місця їх перебування. Учасники розробили цікаві інформативно-агітаційні матеріали, які популяризували дбайливе ставлення до корисних видів комах та їх охорону.

Згідно з підсумками журі визнало переможцями обласного етапу Всеукраїнського еколого-натуралістичного походу «Біощит» та нагородили грамотами управління освіти та науки облдержадміністрації за організовану пошукову роботу з вивчення корисних видів комах, пропаганду дбайливого ставлення та їх охорону вихованців Куснищанського учнівського лісництва комунального закладу «Будинок дитячої творчості Любомльської міської ради» Ковельського району (керівник Петро Антонюк, керівник учнівського лісництва).

Анна СКЛЯНЧУК

студентка факультету філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024