Поблизу Ратного відкрили сучасний рекреаційний пункт

13 Листопада 2021, 16:12
Поблизу Ратного відкрили сучасний рекреаційний пункт 1225
Поблизу Ратного відкрили сучасний рекреаційний пункт

На Ратнівщині вздовж автотраси Ковель-Брест запрацював рекреаційний пункт «Лісовичок».

Урочисте відкриття відбулося у середу, 10 листопада. Про це пише Ковельська районна рада.

Зазначимо, рекреаційний пункт «Лісовичок» знаходиться у лісовому масиві  державного підприємства СЛАП «Ратнеагроліс».

Участь у заході взяли голова Ковельської районної ради В`ячеслав Шворак, радник голови Ковельської райради Іван Тусь, Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, Забродівський сільський голова Микола Калачук, Заболоттівський селищний голова Валерій Свіржевський та  лісівники.

Директор державного підприємства СЛАП «Ратнеагроліс» Микола Мельник розповів, що до послуг мандрівників та шанувальників відпочинку працівники лісництва спорудили альтанки, встановили столи зі зручними лавками, облаштували місце для розведення багаття, де можна приготувати смачні страви на відкритому вогні, місця для збору сміття.

Також є автостоянка зі зручним доїздом, так, як пункт знаходиться вздовж траси. Для найменших гостей зробили дитячі майданчики. Всю територію рекреаційного пункту огородили парканом. Окрім того, інформаційні стенди та яскраві панно нагадують про правила поведінки в лісі, про безпечне поводження з вогнем.

Робота щодо створення рекреаційних пунктів триває постійно, адже Ковельщина багата на прекрасні, мальовничі лісові краєвиди та місцини, які потрібно облаштувати всім необхідним для відпочинку місцевого населення, подорожніх туристів. Такі заходи, своєю чергою, сприяють захисту лісу від можливих пожеж та від забруднення побутовими відходами, контролюванню та регулюванню масових перебувань населення в лісі.

Кожен відвідувач має пам’ятати, що після відпочинку необхідно прибрати за собою сміття, адже воно не лише захаращує ліси, а й нищить екосистему. Та й повертатися туди, де чисто завжди приємніше.

Читайте також: Кордон з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024