Луцьк отримав друге місце у всеукраїнському конкурсі зі сталої мобільності та якості повітря

03 Листопада 2021, 14:26
Луцьк 1174
Луцьк

Луцьк посів друге місце у всеукраїнському конкурсі зі сталої мобільності та якості повітря.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Влітку ГО «Центр екологічних ініціатив «Екодія» запустила всеукраїнський конкурс за двома номінаціями: «Повітря» та «Мобільність».

У місті Івано-Франківськ 21 жовтня відбулось урочисте нагородження міст-переможців.

Хмельницький, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський та Тетіїв стали найкращими містами в Україні за якістю повітря. А за критерієм сталої мобільності перемогли Львів, Чернігів, Івано-Франківськ, Дрогобич. Місто Дубно отримало відзнаку.

Для участі у конкурсі необхідно було подати відповідну заявку від міста. Далі відбувалось опитування мешканців та мешканок міст-учасників конкурсу, зокрема щодо оцінки якості громадського транспорту, ситуації з паркуванням, велосипедною інфраструктурою, зеленими зонами та моніторингом якості повітря. Організатори конкурсу отримали більше тисячі відгуків.

Система оцінювання заявок була багатовимірна. Це і відгуки громадськості, і статистичні дані – наприклад, дані щодо викидів, оцінка розподілу бюджетів, реєстрація старих автомобілів.

Члени та членкині журі оцінили кожну заявку та обговорили спірні питання. Для кожної з двох номінацій був свій склад експертного журі.

Всього організатори конкурсу отримали 33 заявки від 27 міст.

Читайте також: Які луцькі проєкти поборються за бюджет участі цього року

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024