На водоймах Волині виявили порушення рибальства

29 Жовтня 2021, 13:13
На водоймах Волині виявили порушення рибальства 1338
На водоймах Волині виявили порушення рибальства

З 18 по 25 жовтня Волинський рибоохоронний патруль зафіксував 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. 

Про це Район.Шацьк повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.

Природоохоронці склали сім протоколів за порушення Правил рибальства та три через риболовлю з використанням заборонених знарядь. Також оформили один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За даний період на порушників накладено 357 гривень штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 2 одиниці заборонених знарядь лову, та ще 5 одиниць – за актами безхазяйного майна», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 20 жовтня в ході рибоохоронного рейду водоймами Любешівської територіальної громади виявлено грубе порушення рибальства. Житель Любешева ловив рибу забороненим сітним знаряддям лову на річці Коростинка, поблизу села Любязь. Порушник встиг виловити три щуки. Живу рибу працівники рибпатруля випустили назад в річку. Природоохоронці запобігли завданню шкоди, яку оцінюють в 10,5 тисяч гривень.

На порушника оформили протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП, заборонене знаряддя вилучили. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

23 жовтня під час обстеження заплави річки Західний Буг, поблизу села Мовники Литовезької громади Володимир-Волинського району виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили п’ять сітних знарядь лову. Склали відповідний безгосподарський акт.

24 жовтня під час рибоохоронного рейду на водні об’єкти Шацької територіальної громади працівники рибоохоронного патруля викрили два грубі порушення Правил рибальства. 

Так, двоє чоловіків здійснювали ловили рибу з допомогою знаряддя, що виготовлені з сіткоснастевих матеріалів. На щастя, порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. Інцидент стався на озері Люцимер, поблизу селища Шацьк.

На викритих осіб склали два адмінпротоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення порушників до відповідальності.

Читайте також: В озеро Світязь випустили 500 кілограмів коропа

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024