На Рівненщині диких тварин вакцинуватимуть від сказу

23 Жовтня 2021, 13:55
На Рівненщині диких тварин вакцинуватимуть від сказу 1027
На Рівненщині диких тварин вакцинуватимуть від сказу

З 24 жовтня  дози вакцини проти сказу лисиць, вовків та єнотоподібних собак розпочнуть скидати з літаків на території Рівненщини. 

Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм. Як повідомляють в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області, приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку, має різкий запах м’ясо-кісткового борошна.

 

 

 

У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Достатньо лише кілька крапель діючої рідини, щоб вона всмокталася. І це буде рівноцінно ін’єкції.

 

 

 

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника.

 

 

 

Прохання до жителів області: при виявленні приманок – не брати їх в руки та не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання – застерегти своїх дітей, щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024