Горіло всю ніч: на Сарненщині вогонь спопелив 50 гектарів трави

23 Жовтня 2021, 15:00
Пожежа на Сарненщині 1151
Пожежа на Сарненщині

На Рівненщині за фактом знищення об'єктів рослинного світу площею 50 гектарів відкрили кримінальне провадження.

Наразі пожежу вдалося локалізувати. Жертв та постраждалих немає. У рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють осіб, які можуть бути причетними до займання. Про це Район.Сарни стало відомо від пресслужби поліції Рівненщини.

Нагадаємо, 21 жовтня поблизу Старого Села, Вежиці, Єльного, Томашгорода і Великого Черемелю Сарненського району горіла суха трава та сухостій, а внаслідок пориву вітру пожежа поширилася на площу близько 50 гектарів.

До гасіння, яке тривало усю ніч, залучили 21 одиницю пожежної та спецтехніки. Станом на 12:00 22 жовтня, заходи щодо повної ліквідації пожежі тривають, однак відкритих осередків займання, а також поширення вогню на лісовий масив, житловий сектор та у бік державного кордону немає.

За фактом  знищення лісових масивів, зелених насаджень, а також рослинності або її залишків вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 245 Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — від двох до п’яти років позбавлення волі. У зв’язку із загорянням сухостою ГУНП в Рівненській області залучає додаткові сили та засоби для проведення попереджувальної та роз’яснювальної роботи щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Читайте також: Сарненщина: троє бурштинокопачів сплатять понад 160 тисяч гривень штрафу

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024