«Створюємо ліси разом»: закарпатці матимуть змогу долучитись до Всеукраїнської акції

28 Вересня 2021, 13:43
Фото ілюстративне 1540
Фото ілюстративне

На Закарпатті в рамках акції «Створюємо ліси разом» планують провести ряд заходів з лісовідновлення, лісорозведення та озеленення населених пунктів, а також висадити близько 510 тисяч саджанців на площі 205,8 гектарів.

З 1 жовтня по 30 листопада Держлісагентство проводить громадську акцію «Створюємо ліси разом» в рамках виконання Програми Президента України «Зелена країна».

Лісівники будуть висаджувати одно- і двохрічні сіянці деревних та чагарникових порід (залежно від місцерозташування). Це будуть типові для Закарпаття дерева – ялиця біла, бук лісовий, ялина, дуб звичайний. При створенні лісових культур враховуватимуть глобальні зміни клімату, щоб виростити біологічностійкі лісові насадження.

До участі в акції «Створюємо ліси разом» запрошуються об’єднані територіальні громади, лісокористувачі області, молодь, студенти, представники органів влади, громадських організацій, громадськості та засобів масової інформації з метою примноження зелених насаджень краю.

 Цьогоріч громадська акція з висаджування лісів відбудеться у дещо новому форматі. На спеціальному сайті, який вже доступний за посиланням ТУТ, кожна людина зможе відслідкувати хід висадки лісу в усіх регіонах. Крім того, будь-хто зможе долучитися до масштабної еко-ініціативи і висадити ліс. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції «Створюємо ліси разом». Під час висадки лісівники нададуть садивний матеріал і проведуть майстер-класи із  садіння лісу.

Якщо ж немає змоги висаджувати дерева, то лісівники можуть це зробити за вас – обирайте область, де хочете, щоб  висадили ліс, робіть  благодійний внесок – 50 гривень за одне висаджене дерево. Лісівники висадять дерева безкоштовно. А сплачені вами кошти одразу будуть перераховані на користь підопічних фонду «Таблеточки», який вже 10 років допомагає онкохворим дітям.

Нагадаємо, що в  рамках програми «Зелена країна» за три роки буде висаджено 1 мільярд нових дерев. За 10 років площа лісів збільшиться на 1 мільйон гектарів.

Держлісагентство, якому належить 73% лісів, стане основним драйвером виконання еко-ініціативи. До кінця 2024 року лісівники висадять більше 166 тисяч гектарів культур.

Відповідальні особи по Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства:

Мирослав ЗВАРИЧ – начальник відділу лісового та мисливського господарства (моб. тел. 095 362 65 49);

Марія СТАНКОВИЧ – головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства (моб. тел. 0993267257);

Ніколетта БОКШАН – прессекретар управління (моб. тел. 0986708751).

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024