Лучанам бракує майданчиків для вигулу собак

27 Вересня 2021, 18:00
Лучани вигулюють собак 1285
Лучани вигулюють собак

У Луцьку із запланованих одинадцяти майданчиків для вигулу собак діють лише два.

Про це розповів Суспільному лучанин Андрій Пушка.

Члени виконкому міської ради ще 2014-го року визначили додаткові місця для вигулу, але роботи з їх облаштування досі не розпочалися.

Наразі власники собак гуляють з псами на місці колишнього іподрому у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

«Є усього дві площадки, але їх для Луцька дуже мало. Нам приходиться вибирати там, де можна гуляти, ми подалі від людей, тут територія і ми тут гуляємо, бо іншого місця немає», – розповів власник собаки на кличку «Айк» Вадим Зелінський.

 Зі слів чоловіка, на місце колишнього іподрому з собаками приїздять мешканці різних районів міста.

Як розповіла лучанка Катерина Семенюк, власники собак створювали петиції на сайті Єдиної системи місцевих петицій, одна з них у квітні цього року набрала 315 голосів, що достатньо для розгляду місцевою владою, однак, результату немає.

За коментарем  звернулися до директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Миколи Осіюка. З його слів, на облаштування майданчиків для вигулу тварин гроші у бюджет не закладали.

«Рішення виконкому ніхто не відміняв, воно дійсне. Я думаю, що ми повністю виконаємо це рішення, усе буде залежати від фінансування», – розповів Микола Осіюк.

Керівник департаменту ЖКГ додав, що на будівництво одного майданчика для вигулу потрібно орієнтовно 100 тисяч гривень.

Зі слів Миколи Осіюка, наразі один майданчик для вигулу діє на вулиці Кравчука, за ДРАЦСом, інший – на вулиці Шопена, біля Палацу учнівської молоді.

Читайте також: На Набережній незаконно знищили дерева

 

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024