На Дубенщині ввели карантин через виявлені випадки сказу

23 Вересня 2021, 09:47
На Дубенщині виявили випаки сказу 798
На Дубенщині виявили випаки сказу

На Дубенщині зафіксували два випадки захворювання на сказ тварин. Обидва випадки виявили у Привільненській громаді. 

Рішенням районної комісії накладено карантин на 60 діб. Про це повідомила Дубенська РДА на своїй сторінці у фейсбуці.

У п'ятницю, 17 вересня, у Дубрівці, Привільненської територіальної громади у приватному господарстві виявили мертвого пса. В службу державної ветеринарної медицини Дубенського району, головою Дубенської районної організації УТМР доставлено патматеріали домашньої собаки для постановки діагнозу на сказ. Експертизою встановлено захворювання собаки на сказ.

Цього ж дня у Молодаво Третьому також Привільненської громади, у приватному господарстві виявлено мертвого лиса. В службу державної ветеринарної медицини Дубенського району, головою Дубенської районної організації УТМР доставлено патматеріали лиса для постановки діагнозу на сказ. Експертизою встановлено захворювання лиса на сказ.

У суботу, 18 вересня, у Дубенській райдержадміністрації проведено засідання районної протиепізоотичної комісії, рішенням якої накладено карантинні обмеження на села Дубрівка та Молодаво-3 на 60 діб. Також рішенням комісії складено план заходів з локалізації та ліквідації захворювання.

Читайте також: Головний поліцейський Рівненщини запевняє, що в області вдалось припинити масовий і незаконний видобуток бурштину

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024