Активісти прибрали берег урочища Чебені на Рожищенщині

22 Вересня 2021, 14:48
Учасники акції 1225
Учасники акції

Учасники молодіжної ініціативи «Екологічний патруль Рожищенської громади» молодіжного простору «City life» спільно з педагогами та вихованцями Рожищенського будинку дитячої творчості долучилися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day».

18 вересня вони влаштували толоку на урочищі Чебені. Про це повідомили на фейсбук-сторінці молодіжного простору.

Урочище Чебені уподобали відпочивальники та рибалки не тільки з Рожищенської громади, але і з сусідніх громад Волинської області. Їдучи на відпочинок за десятки кілометрів, вони привозять із собою різні наїдки та напої. Залишки (пакування та порожні пляшки), на жаль, залишають не у спеціально облаштованих місцях, а просто у місцях відпочинку та придорожній лісовій смузі.

Активісти у відпочинковій зоні зібрали близько п'яти кубометрів сміття. Його на спеціалізований полігон твердих побутових відходів вивезли працівники Дільниці благоустрою Рожищенської міськради. В основному це – пляшки від напоїв, одноразовий посуд, пакування від різних товарів.

Після прибирання смачними стравами частував усіх кухар Олександр Ковальчук.

«Дякуємо Топільненському старості Дмитру Кисілю, Рожищенській міській раді, Гуманітарному відділу Рожищенської міської ради, організації IOM за наданий інвентар для прибирання та іншим, хто сприяв у проведенні та долучився до акції. Особлива подяка «Чебені плюс» в особі Сніжани Клімович та Рожищенському консервному заводу за партнерство і підтримку акції з охорони довкілля. Найбільша подяка активістам-волонтерам, які долучилися до хорошої справи», – йдеться у повідомленні.

Довідково: 

Молодіжна ініціатива «Екологічний патруль Рожищенської громади» молодіжного простору «City life» створена за підтримки МОМ в рамках проєкту «Долучайся, взаємодій, створюй. Молодь за розвиток згуртованих і сталих громад».

Читайте також: У Рожищі та ще двох громадах Волині карантин через нашестя гусені

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024