На Дубенщині ділилися досвідом поводження із відходами

19 Вересня 2021, 16:09
Цех із пресування вторинної сировини на базі КП «Добробут» Демидівської селищної ради 1370
Цех із пресування вторинної сировини на базі КП «Добробут» Демидівської селищної ради

В Демидівці, що на Дубенщині, відбувся семінар-практикум «Збір та поводження з твердими побутовими відходами в громадах на прикладі Демидівської територіальної громади. Обмін досвідом та ідеями» для голів територіальних громад Рівненської області.

Організовувала захід Асоціація «ОТГ Рівненщини».

Під час зустрічі присутні обмінялися досвідом та ідеями, обговорили актуальні питання, що нині виникають у громадах з роздільним збором сміття, його безпечною утилізацією. Обговорювали напрацювання стратегії знаходження сміттєзвалищ, сміттєпереробних заводів, як зробити переробку кращим. 

«Проведення таких заходів допомагає громадам у розробці власних стратегій у сфері поводження з твердими побутовими відходами. Про це потрібно говорити, позитивний досвід варто переймати.» – Підкреслив у вітальному слові голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський.

Заступник начальника з проєктної роботи відділу економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, транспорту та регуляторної діяльності Демидівської селищної ради Сергій Щербатюк поділився результатами реалізації проєкту:

«Підвищення екологічної культури в громадах – учасниках міжмуніципальної співпраці шляхом запровадження збору твердих побутових відходів».

Голова Шпанівської громади Микола Столярчук презентував брендбук своєї громади «Хотіти повернутись» та розповів нелегкий шлях в боротьбі зі стихійними сміттєзвалищами, та про створення умов для вивезення побутових відходів на базі комунального підприємства. Досвідом компостування органіки та проведення екофестивалю поділилися  представники Боратинської громади Волинської області. Святослав Євтушенко експерт з питань екології та переробки сміття поділився своїм досвідом реалізації проєктів поводження із відходів.

Присутні подивились відеопрезентацію досвіду Польщі, а також відвідали цех із пресування вторинної сировини на базі КП «Добробут» Демидівської селищної ради та ознайомились з ходом робіт на об’єкті «Реконструкція очисних споруд смт. Демидівки».

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024