У Ковелі в парках висаджують нові квіти

18 Вересня 2021, 10:24
Віра Федосюк 812
Віра Федосюк

У ковельських парках побільшало квітів, а клумби стали доглянутішими та барвистішими. 

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Можна помітити й новинки. Нещодавно красиве доповнення з'явилось на центральній алеї – підвісні горщики з сульфініями на ліхтарях.

«І це - лише початок змін», – каже директор КП «Ковельські парки» Віра Федосюк.

Із захопленням та великою любов’ю вона розповідає про кожен квітник, який їй вдалось облаштувати за невеликий проміжок часу. 

Своїм завдання вбачає, аби парк вигравав кольорами з ранньої весни до пізньої осені. Тому і сорти підбирає відповідні: коли відцвітають одні рослини, їх замінять інші. Тобто одна і та ж клумба має виглядати по-різному й завжди красиво. Колоритні острівці формуються уже тепер, аби наступного року досягнути бажаного результату.  

Багато у чому допомагають ковельчани. Вони радо діляться посадковим матеріалом. Нещодавно вдалось сформувати клумбу з лілійників та хост, яка теж стане окрасою парку. 

Щоправда, великою проблемою є те, що люди нищать клумби. Директорка показує, як «погосподарювали» на деяких з них. Тут зник кущ троянд, який тільки почав розростатись, а вночі повиривали лілійники. 

Попри це, 17 вересня планують висадити іриси на набережній. Кожен охочий може підтримати акцію та долучитись до красивої справи.  Уже чимало ковельчан відгукнулись та принесли кореневища.  

Чому саме іриси? То, за словами директора парку, у кожного міста мають бути свої родзинки. І для Ковеля така клумба  уздовж набережної стане своєрідною візитівкою, окрасою цієї місцевості. Ірис у перекладі — веселка. Квіти багаторічні, невибагливі, тому є всі шанси, що вони гарно приживуться. І згодом ми там отримаємо таку веселкову феєрію, адже існує понад 300 сортів ірисів.

У міськраді додають, що частину проєктів доведеться відтермінувати, адже планують реконструкцію парку. Зокрема, там мають оновити доріжки, бордюри, зміниться конфігурація і деяких клумб.

Читайте також: Біля Центру діалогу культур у Ковелі зникає Турія

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024