Рибпатруль запрошує рибалок та небайдужих громадян на прибирання до Міжнародного дня чистих берегів

17 Вересня 2021, 18:00
Заплава річки Стир 1153
Заплава річки Стир

У треті вихідні вересня весь світ відзначає «Міжнародний день чистих берегів».

З цієї нагоди 18 вересня Волинський рибоохоронний патруль запрошує усіх охочих на прибирання заплави річки Стир, поблизу вулиці Ковельської у Луцьку.

Метою заходу є привернення уваги громадськості до проблем засмічення водних об'єктів, дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, а також підвищення екологічної свідомості громадян. За літній період береги водойм місцями перетворилися на смітники. Сміття, викинуте на берег, потрапляє у воду, що становить загрозу не тільки для самих водойм, водних мешканців, а й для людини.

Читайте також: У Вараші стартувала міжнародна акція World Cleanup Day

Волинський рибоохоронний патруль запрошує усіх бажаючих прийняти участь в акції. Прибирання відбудеться із дотриманням карантинних норм, обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції.

Нагадуємо, що під час заходів до Міжнародного дня чистих берегів, в різних країнах світу, організовують акції на узбережжях річок, морів та океанів з метою запобігати забрудненню побутовими відходами водних ресурсів. Подію започаткували в 1986 році та з кожним роком вона набуває все більшої необхідності.

Читайте також: У селах Вараського району виявили порушення правил рибальства

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024