На території нацпарку «Синевир» з’явиться нова туристична атракція – глемпінг

17 Вересня 2021, 17:03
На території нацпарку «Синевир» з’явиться нова туристична атракція – глемпінг 1329
На території нацпарку «Синевир» з’явиться нова туристична атракція – глемпінг

Поблизу озера Синевир відкриють нову оригінальну атракцію, яка стане «фішкою» для туристів. Про створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях йшлося на селекторній нараді з Міністерством регіонального розвитку і Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, у якій взяв участь перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Про це повідомляють на сайті обласної державної адміністрації.

«Це унікальний напрям у розвитку туризму, що стає все популярнішим у Європі і який набирає прихильників в Україні. Завдяки будівництву глемпінгів у туристів є можливість пожити на лоні природи, але з комфортом і у будь-яку пору року», – зауважив Мирослав Білецький.

За його словами, облаштування глемпінг-локацій – це поєднання традиційних кемпінгів з комфортними умовами готельного типу. У рамках пілотної ініціативи планують облаштувати та забезпечити ефективну роботу і маркетинг таких об’єктів у природоохоронних установах 4 областей: Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Донецької. 

На Закарпатті цей проєкт реалізовуватимуть на території природно-заповідного фонду НПП «Синевир».

Очікується, що глемпінг на Міжгірщині вдасться збудувати за два роки. У підсумку це буде туристична родзинка на території заповідного фонду, яка не чинитиме негативний вплив на екосистему.

Проєкт передбачає встановлення спеціальних наметів, накритих куполами, де зможуть зручно розміститися 4-6 осіб. Тут буде повне обмеблювання всередині та на терасі, своя свердловина, система кондиціювання та обігріву, утеплення, піч-камін, чан/купель, тераси для розміщення купола, чана, BBQ-zone, мангали для приготування їжі. До глемпінга проведуть воду та каналізацію, буде адміністративне приміщення, стоянка (віддалена від глемпінгу, з накриттям авто), а головне – ландшафт та краєвиди без втручання у навколишню екосистему. 

«Переконаний, що такий відпочинок припаде до душі не лише закарпатцям, а й гостям області. А після реалізації пілотного проекту таких локацій на Закарпатті стане суттєво більше», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

Читайте також: Свалявчан закликають долучитися до міжнародної толоки

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024