Лучан запрошують долучитися до прибирання заплави річки Стир

16 Вересня 2021, 14:10
Лучан запрошують долучитися до прибирання заплави річки Стир 753
Лучан запрошують долучитися до прибирання заплави річки Стир

У треті вихідні вересня весь світ відзначає «Міжнародний день чистих берегів». Лучан запрошують на прибирання заплави річки Стир.

Прибирання заплави відбудеться 18 вересня поблизу вулиці Ковельської. Про це Район.Луцьк повідомила пресслужба Рибоохоронного патруля.

Метою заходу є привернення уваги громадськості до проблем засмічення водних об'єктів, дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, а також підвищення екологічної свідомості громадян. 

За літній період береги водойм місцями перетворилися на смітники. Сміття, викинуте на берег, потрапляє у воду, що становить загрозу не тільки для самих водойм, водних мешканців, а й для людини.

Прибирання відбудеться із дотриманням карантинних норм, обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції.

Нагадуємо, що під час заходів до Міжнародного дня чистих берегів, в різних країнах світу, організовують акції на узбережжях річок, морів та океанів з метою запобігати забрудненню побутовими відходами водних ресурсів. Подію започаткували в 1986 році та з кожним роком він набуває все більшої необхідності.

Читайте такожУ Луцьку запрацювала благодійна їдальня у монастирі

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024